Podcast – Teknolojik Gelişmeler ve Geleceğimiz – Bir fikir ve öngörü podcasti

Öncelikle bu podcastin diğerlerinden farklı olduğunu hemen başlangıçta bildirmek istiyorum.

Bilimsel çalışmalar ve bunların sonuçlarından bahsetmeyeceğim bu podcastte.

Onun yerine teknoloji konuşacağız, teknolojinin etkilerinden bahsedeceğiz. Bu kendi gözlem ve düşüncelerimden oluşan bir fikir podcasti olacak.

Bunu baştan belirterek bilimsel çalışmalar ve sonuçlarını duyma beklentisi ile dinlemeye başlayan arkadaşları hayal kırıklığına uğratmayacağımı ümit ediyorum.

Eskiden bilim ve özellikle teknolojide elde edilen gelişmeler az sayıda insanı etkilerken ve dünyaya yayılması uzun bir süre alırken günümüz ortamında artık bu gelişmeler ilk andan itibaren kitleleri etkiliyor ve yıllarca değişmeden günümüze ulaşmış uygulamaları endüstrileri alt üst ediyor.

Uber, otonom aracalar ve IBM şirketinin geliştiridiği Watson süpercompütürü bunlardan sadece birkaçı. Daha da önemlisi yapay zeka sayesinde elde edilen gelişmelerle yakın bir gelecekte ulaşacağımız nokta. Çünkü robotlar şüphesiz gelecekte insanların en büyük rakibi olacak. Hatta öğrenen robotların, insanoğlunun sonunu dahi getirebileceği yönünde ciddi anlamda endişe yaşanıyor.

Bu gelişmeler geri dönülmez bir noktada ve yakın bir gelecekte insanların kitleler halinde işlerini kaybetmesine ve işsizler ordularının ortaya çıkmasına neden olacak şekilde devam ediyor.

Bu gelişmelere hem ferdi düzeyde hem de ülke düzeyinde ayak uydurabilecek toplumlar bu yarışta kazananlar olacak.

Bu podcasti hazırlamamın bir nedeni insanımızın bu gelişmeler hakkındaki farkındalığına katkıda bulunmak ve en azından bizleri nasıl bir geleceğin beklediği konusunda uyarmak. Çünkü ülke olarak zamanımızı bu tür konulara ayırmamız gerekirken bizi bu kaçınılmaz geleceğe hazırlamada hiçbir etkisi ve yardımı olmayacak şeylere harcıyoruz.